Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch is een markante stad met verschillende winkeltjes en boetiekjes in de smalle straatjes, knusse restaurantjes en schitterende monumentale gebouwen. Deze gebouwen wil de gemeente niet achteruit laten gaan en zo goed mogelijk beheren en onderhouden.

Zo is Raderadvies na een aanbestedingstraject een aantal jaar geleden gestart met het uitvoeren van de conditiemetingen volgens de NEN2767 op een deel van de portefeuille van de Gemeente. Van een rioolgemaal, woonhuis en theater tot aan het stadhuis in de binnenstad met zijn indrukwekkende oude Raadzaal. U kunt zich vast voorstellen dat bij sommige historische gebouwen in de middeleeuwse stadskern het dak of de achtergevel minder goed bereikbaar zijn voor inspectie. Om dit toch voor elkaar te krijgen is het goed om te weten dat Raderadvies hiervoor zijn eigen drone piloten heeft kunnen inzetten om deze daken en achtergevels te inspecteren met behulp van een drone. Dit leverde naast de juiste resultaten ook mooie plaatjes op.

De resultaten van de conditiemetingen NEN 2767 hebben we verwerkt in de Meerjaren Onderhoudsplannen door de MJOP software “PCA” van Planon te gebruiken. Hierdoor heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch duidelijke begrotingen en weet zij welk budgetten ze dient te reserveren voor het planmatig onderhoud. Sterker nog, de gemeente weet ook welke panden prioriteit hebben om te onderhouden. Denk hier bijvoorbeeld aan de elementen waarbij het aspect veiligheid een grote rol speelt en dus voorrang dient te verkrijgen. Immers een boeiboord boven de entree dat los hangt, behoeft meer prioriteit dan het verkrijten van het schilderwerk bij een kozijn.

Momenteel zijn we de MJOP’s voor een deel van de portefeuille van de gemeente ’s-Hertogenbosch weer aan het actualiseren. Dit betekent dat we een rondgang maken langs de historische gebouwen en samen met de technisch beheerder van de gemeente bespreken welke onderhoudsactiviteiten de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Deze uitgevoerde onderhoudsactiviteiten en de resultaten van de rondgang verwerken wij in het MJOP, waardoor er weer een up-to-date MJOP ontstaat.

Andere projecten
Avans Hogeschool
Avans Hogeschool

Integraal advies voor Avans Hogeschool

Lees verder

SPCO Groene Hart
SPCO Groene Hart

Tijdelijke huisvesting R. de Jagerschool

Lees verder