Inspectie
en advies
Energielabel Utiliteitsbouw (NTA 8800)
Energielabel Utiliteitsbouw (NTA8800)
Bij oplevering, verkoop en verhuur van een utiliteitsgebouw dient er een energielabel overhandigd te kunnen worden. Utiliteitsgebouwen zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, winkels en ziekenhuizen. Het is belangrijk om te benadrukken dat een energielabel inzicht kan geven in de duurzaamheidsprestaties van het gebouw. Aan de hand van het resultaat kan worden gezien hoe het gebouw presteert en hoe het gebouw zich verhoud tot andere gebouwen in Nederland. Het energielabel biedt ook een beknopt overzicht van de verduurzamingsmaatregelen die kunnen worden genomen, zodat je de energie-efficiëntie kan verbeteren wat zal leiden tot minder impact op het milieu en lagere energiekosten.
Als je dat wenst, kunnen wij een begeleidend rapport opstellen waarin we de kosten van deze maatregelen opnemen en advies geven over welke maatregelen wel of niet moeten worden uitgevoerd. Indien aanwezig, kunnen we de regels in het meerjaren onderhoudsplan (MJOP) integreren, zodat er een duurzaam meerjaren onderhoudsplan (DMJOP) ontstaat.
Besparingsadvies
Om het gebouw te verduurzamen kan het opstellen van een energielabel een hulpmiddel zijn om de juiste maatregelen te treffen. Door middel van deze scenario’s kunnen ook besparingen worden berekend en eventueel een terugverdientijd worden bepaald aan de hand van maatregelen. Bovendien kan aan de hand van maatregelen worden bepaald welke CO2-reductie wordt bereikt, waardoor kan worden getoetst of er wordt voldaan aan de wet- en regelgeving met betrekking tot CO2-reductie.
Het energielabel biedt een groot voordeel, omdat het zich richt op de lange termijn en daardoor kostenbesparingen, waardeverhoging en milieubescherming van het gebouw mogelijk maakt. Wil je meer informatie? Neem dan snel contact met ons op.
EED-Audit DMOP Circulaire inspecties Duurzaam beheer
Quickscan duurzaamheid Informatieplicht (erkende maatregelen lijst)