Gevelrestauratie raadhuis Gemeente Vught

 

Wie bekend is in Vught, is het waarschijnlijk al wel opgevallen dat het raadhuis momenteel in de steigers wordt gezet. Drie weken geleden is hier gestart met de gevelrestauratie. Door indringing van vocht in combinatie met een afsluitend verfsysteem is er in de loop der jaren schade ontstaan aan de bakstenen ondergrond. Uit het onderzoek, dat wij in opdracht van de gemeente Vught hebben uitgevoerd, is gebleken dat het verwijderen van alle verf de enige optie is om verergeren van de schade te voorkomen. Na het onderzoek hebben wij het plan technisch uitgewerkt en in de uitvoering verzorgen we nu het bouwtoezicht en de directievoering.

Inmiddels heeft hoofdaannemer Nico de Bont de eerste gevel ontdaan van alle verf. Nadat diverse bouwkundige aansluitingen en delen van het gevelmetselwerk zijn hersteld en de gevel weer voldoende droog is, worden de gevels opnieuw geschilderd. Tijdens deze hele periode zal het raadhuis in de steigers staan. De raadsvergaderingen zullen in deze periode nog wel in het raadhuis plaatsvinden, maar het college werkt tijdelijk vanuit het nieuwe gemeentehuis en er zullen geen bruiloften plaatsvinden. Als alle werkzaamheden achter de rug zijn staat het raadhuis er weer voor lange tijd mooi bij als werkplek voor burgemeester en wethouders en als locatie voor bruiloften en evenementen. 

Heeft u ook een vraagstuk waarbij u ondersteuning kan gebruiken bij een renovatie, nieuwbouw of beheer? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Wij voeren specialistische onderzoeken uit, werken onderhouds- en restauratiewerkzaamheden uit en begeleiden onderhouds- en bouwwerkzaamheden. Ook kunnen wij het technische beheer van uw pand verzorgen.