Binnenklimaat optimalisatie

Binnenklimaat optimalisatie

Naast onderhoud, het voldoen aan wet- en regelgeving en verduurzaming van de gebouwen is er voor u als gebouwbeheerder of facilitair manager nog een belangrijk item waar u aandacht voor moet hebben, namelijk het klimaat in uw gebouw en daarmee het comfort voor gebruikers en medewerkers. Sommige medewerkers of gebruikers vinden het “te koud” of “te warm”, of men vindt de “lucht te droog”. Comfort brengt een behoorlijke mate van subjectiviteit mee. Maar wat als temperaturen of luchtvochtigheid aantoonbaar te laag of te hoog zijn of medewerkers zelfs structureel klagen over hoofdpijn, droge ogen, vermoeidheid en dergelijke, wat doe je dan als verantwoordelijke?

In gebouwen wordt er steeds meer installatietechniek toegepast om o.a. klimaat te beheersen. De innovaties / ontwikkelingen op het gebied van klimaatoplossingen, verlichting, gebouwautomatisering enz. gaan ook ontzettend snel.

Heeft u problemen met uw klimaat of heeft u klachten? Onze adviseurs helpen u hier graag bij. Door middel van een quickscan op locatie, brengen wij in beeld waar mogelijke problemen zitten. Wordt het gebouw nog gebruikt zoals het ooit ontworpen is of zelfs gebouwd is? U heeft een onderhoudscontract met een installateur, maar heeft men het onderhoud wel zo goed uitgevoerd? Zijn installaties goed ingeregeld? Zijn er bij vervangingsprojecten in het verleden wel de juiste keuzes gemaakt en heeft daar nu last van? Wanneer wij een quickscan klimaat uitvoeren n.a.v. problemen, brengen wij het “probleem” in kaart en geven wij een eerste advies met kostenopgave. Uiteraard kunnen we dit advies verder uitwerken of een bijbehorend project verder voorbereiden of begeleiden.